Декинг системи / Поддръжка

Почистване и грижа за декинг системата

Едно от големите предимства на предлагания от нас декинг е лесната му поддръжка. Въпреки това като всяко нещо, в следствие на неговата употреба и влиянието на атмосферните условия то се замърсява и е необходимо да бъде освежено и почистено.

По принцип за нормална поддръжка и почистване не се налага употребата на почистващи препарати. За почистване на замърсената повърхност може да се използва обикновена четка с твърд косъм и вода. В случай че е необходимо по-сериозно почистване може да бъде използвана водоструйна машина. При употреба на такава машина спазвайте отстояние от дюзата до декинга, както и изберете умерена температура.

При всички случаи петна от ръжда, мазнина, багрила и лакове трябва да се отстраняват своевременно. Това се осъществява с финна телена четка. В следствие на отстраняване на най-горния слой първоначално ще се наблюдава лека промяна в цвета, която след няколко седмици, в следствие на UV лъчението на слънцето ще изчезне.

При по-упорити петна от мазнини, масла, мастило, ръжда, въглища и др. можете да използвате специално разработения на биологична основа водоразтворим препарат, който предлагаме. При употребата му е важно темепературата на околната среда да е по-висока от 15°C.

При частично покрити тераси е възможно да се наблюдават петна от дъждовна вода. Те се дължат на факта, че при дъжд водата се отича от покрива и увлича със себе си прах и други замърсявания. Така замърсената вода попада върху декинг системата, като след изсъхването и е възможна да се наблюдават петна. Това не трябва да Ви безпокои и не е причина за рекламация. Тези петна се почистват с чиста вода по горе упоменатите методи.