Информация за WPC декинг

Какво е декинг ?

Декинг представлява масивна подова настилка направена от дървесно-полимерни композитни материали ( Wood Plastic Composites – WPC ). Изключително издръжлив на различни климатични условия WPC декинг се използва предимно за оформяне на външни пространства. Полага се около басейни или джакузи, фасади на сгради, градински съоражения и други.

Декинг настилката се превърна в едно от най-популярните допълнения в градината през последните години. Тя се използва като естествена алтернатива на вътрешен двор и предлага атрактивна външна площ, която може да се използва за хранене, забавление или просто почивка. Градинската настилка се откроява и излъчва усещане за топлина, здравина и ви кара да се чувствате наистина като у дома си.

WPC декинг настилката е един чудесен начин да добавите красота и уют на вашите открити пространства. Именно заради това този вид настилка става все по-популярна част от екстериорния и ландшафтния дизайн.

Защо декинг ?

  • Изключителна твърдост на повърхността
  • Издържа на всякакви атмосферни условия
  • Устойчивост срещу плесен и насекоми
  • Не се хлъзга
  • Не се деформира
  • Без трески и опасност от издраскване
  • Дълготрайност и здравина
  • Лесен за подръжка
  • Не замърсява околната среда

Още от векове дървото се използва като стандартен строителен материал и наред със своите преимущества има и значителни недостатъци. В следствие на приемането и отдаването на влага, естествената дървесина изменя своята геометрия, а понякога това е фатално. Независимо от поддръжката тя е податлива на гниене и безвъзвратно се разрушава под влиянието на насекоми и микроорганизми.

Благодарение на развитието на науката днес вече имаме решение на тези проблеми. А то е стабилизиране на дървесния материал с полимерни съставки. По този начин са създадени и дървените композитни ( декинг ) панели. Те представляват смлени частици от дърво, свързани с полимери. Устойчивостта и здравината на синтетичните съставки подобряват якостните характеристики на материала, като в същото време се запазва естествената красота на дървото.

WPC декинг панелите са издръжливи на всякакви атмосферни условия. Това ги прави много подходящи за открити пространства, където употребата на дървен материал е недопустима. Например за паркови и градински съоръжения, около изкуствени и естествени водни басейни, за открити веранди, пристани, открити стълбища, фасади на сгради и др.

Още едно от съществените предимства на декинг панелите е, че когато са мокри те не се хлъзгат. Имат висока устойчивост на износване и това ги прави широко употребявани в съоръжения на обществени места, които са изложени на интензивно натоварване.

Декинг панелите се обработват и монтират по същия начин, както и естествената дървесина. Те нямат нужда от омасляване, боядисване и особен вид поддръжка, но въпреки това не променят вида си с течение на времето.

Области на приложение

Използването на WPC декинг е атрактивно, трайно и икономично решение за вашия екстериор и интериор, защото успешно съчетава визията на естествената дървесина с качествата на модерните полимери. Ето защо декинг настилката намира все по-голямо приложение в домове, административни сгради, развлекателни съоръжения и други.

Вижте още области на приложение в нашата декинг галерия...